0
Blå kartofler med kaperssovs, kotelet og vintergrønt

Blå kartofler med kaperssovs, kotelet og vintergrønt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

blå kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Skræl kartoflerne, og kog dem ca. 10-15 min. i vand, der dækker, med et skud salt. 

appelsinbabyspinatrødkål
10 min.
Lav salaten

Snit rødkålen super tyndt med en skarp kniv.

Skræl appelsinen, og skær den i skiver og derefter i mundrette stykker. 

Snit spinaten fint med en kniv.

Bland det hele i en skål sammen med et par dråber olivenolie og groftkværnet sort peber.

kapersskalotteløg
15 min.
Forbered sovsen

Hak skalotteløg og ca. 6-8 stk. kapers pr. kuvert super fint med en skarp kniv. 

skalotteløgkaperscreme fraiche 38%kotelet af gris
20 min.
Steg kødet

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt en smule olivenolie.

Steg koteletten ca. 2-3 min. på hver side, og krydr med salt og friskkværnet sort peber.

Tag kødet af panden, og skru ned på laveste blus.

Tilsæt kapers, hakkede løg og creme fraiche, og lad det "smelte" sammen på panden. Smag til med lidt salt.

30 min.
Anretning

Anret kartofler, kotelet og salat på en tallerken, og slut af med at komme lidt sovs over kødet.

NB: Foto viser hvide kartofler, men her modtager du blå kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
914 kcal
Fedt:
64,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
22,2 g
Kulhydrat:
51,8 g
heraf sukkerarter:
15,2 g
Kostfibre:
8,1 g
Protein:
32,3 g