0
Blålange bagt i Butterdej med spæde porer, salat og sød sennepsdressing

Blålange bagt i Butterdej med spæde porer, salat og sød sennepsdressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Lange, Æg, Gluten, Mælk, Fløde, Sennepsblad

Fremgangsmåde

Fisk: Mål din butterdej og skær fisken til så den passer i længden (fisken skal være ca. 2-3 cm kortere end butterdejen) Gem det afskårne fisk til souffléfarsen.

Langefiletsouffléfars: 200 g af de afskårne fisk skæres ud i små tern og blendes i en foodprocessor. Der tilsættes salt og peber og der blendes til massen er sej. Æggehviderne tilsættes og farsen blendes fast igen. Tilsæt piskefløde i en tynd stråle når det sidste fløde er absorberet er farsen færdig. Til sidst vendes hakket dild og estragon i farsen. Kom farsen i en sprøjtepose.

Indbagt lange: En af butterdejspladerne lægges på bordet. Sørg for at der er strøget lidt mel på bordet eller læg det på bagepapir. Der sprøjtes et tyndt lag af langefarsen midt på butterdejen uden af nå helt ud til kanten. De spæde forkogte porer lægges ovenpå. Endnu et tyndt lag fars sprøjtes ovenpå. Langefileten krydres og kommes ovenpå og der krydres med salt og peber. Der sprøjtes et sidste lag langefars på langefileten. Der pensles med lidt vand på butterdejen så den nemmere klæber. Den anden plade butterdej rulles ud og lægges over farsen og der klemmes med en gaffel så butterdejspladerne hænger sammen. Kanterne skæres til og butterdejen pensles med sammenpisket æg. Bages på en bagepapir i forvarm ovn i 22 minutter ved 200 grader.

Sennepsdressing:

½ dl pasteuriseret æggeblomme

1 spsk pasteuriseret æggehvide

1 spsk dijonsennep

1 dl sød sennep

½ l. solsikkeolie

citronsaft

salt, peber

Æggehvider og æggeblommer blendes med sennep, salt og peber. Olien tilsættes langsomt til man får en let tyk dressing. Smages til med citronsaft.

Anretning: Butterdejsstangen tages ud af ovnen og trækker i ca. 10 min. Skæres i skiver og serveres med en grøn salat og sennepsdressing samt evt. kogte kartofler vendt med lidt af de samme krydderurter som der er i farsen samt lidt smør.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?