0
Blåmuslinger i peanutkokossuppe med rød thai karry

Blåmuslinger i peanutkokossuppe med rød thai karry

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rensning af muslinger (se video ovenover): Skyl muslingerne grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder. Gør dette i en stor skål under rindende koldt vand. Dette "sliber" evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger der evt. måtte være knuste. De åbne bankes mod bordkanten og lukker de sig ikke i løbet af kort tid, kasseres de også. Lad muslingerne ligge i koldt vand tilsat 3-4 spsk. salt i et stykke tid (det er vigtigt med salt i vandet ellers "drukner" muslingerne). Skyl derefter muslingerne grundigt under rindende koldt vand. Nu er de klar til brug.

NB.: Der er taget højde for, at 10-15 % af muslingerne skal kasseres.

Grønt: Skyl og skræl gulerødder og skær dem i fin julienne (strimler), gerne på et mandolinjern. Gør det samme med den røde peberfrugt.

Dampede muslinger: Blend peanuts til groft "mel". Hak hvidløg og skalotteløg fint og sautér dem, sammen med gulerødder og peberfrugt, i lidt olie og smør i en stor gryde (uden de tager farve). Tilsæt derefter de rensede afdryppede muslinger, den røde karry og peanutmel - rør rundt og tilsæt kokosmælk. Lad muslingerne dampe under låg i 2-3 min. (ryst gryden et par gange) til muslingerne netop er åbne. Er der nogle, der ikke åbner sig, kasseres disse. Pas på ikke at koge dem for meget - du vinder intet - tværtimod bliver muslingerne små, seje og gummiagtige ved for lang tilberedningstid. Nu er muslingerne færdige.

Anretning: Smag på suppen og justér med salt og limesaft. Anret dem i store dybe tallerkener eller server direkte fra gryden. Drys lige før servering masser af grofthakket koriander over muslingerne. Server med lune manitobaboller (bages ved 200 grader i 5-6 min.).

* Red thai curry fra ASA:

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?