Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.
Rensning af muslinger (se video ovenover): Skyl muslingerne grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder. Gør dette i en stor skål under rindende koldt vand. Dette "sliber" evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger, der evt. måtte være knuste. De åbne bankes mod bordkanten og lukker de sig ikke i løbet af kort tid, kasseres de også. Lad muslingerne ligge i koldt vand tilsat 3-4 spsk. salt i et stykke tid (det er vigtigt med salt i vandet ellers "drukner" muslingerne). Skyl derefter muslingerne grundigt under rindende koldt vand. Nu er de klar til brug.
NB.: Der er i den leverede mængde taget højde for, at 10-15 % af muslingerne evt. skal kasseres. (dette er dog lang fra altid sikkert!)
Fif: Pas på ikke at koge dem for meget. Du vinder intet, tværtimod bliver muslingerne små, seje og gummiagtige ved for lang tilberedningstid. Nu er muslingerne færdige.
Smag på suppen og justér med salt og limesaft. Anret dem i store dybe tallerkener eller server direkte fra gryden. Drys lige før servering masser af grofthakket koriander over muslingerne. Server med lune manitobaboller (bages ved 200 grader i 5-6 min.).
Kundekommentarer ()