0
Blåmuslinger i peanutkokossuppe med rød thai karry

Blåmuslinger i peanutkokossuppe med rød thai karry

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem  først.

Rensning af muslinger (se video ovenover): Skyl muslingerne grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder. Gør dette i en stor skål under rindende koldt vand. Dette "sliber" evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger, der evt. måtte være knuste. De åbne bankes mod bordkanten og lukker de sig ikke i løbet af kort tid, kasseres de også. Lad muslingerne ligge i koldt vand tilsat 3-4 spsk. salt i et stykke tid (det er vigtigt med salt i vandet ellers "drukner" muslingerne). Skyl derefter muslingerne grundigt under rindende koldt vand. Nu er de klar til brug.

NB.: Der er i den leverede mængde taget højde for, at 10-15 % af muslingerne evt. skal kasseres. (dette er dog lang fra altid sikkert!)

  1. Skyl, og skræl gulerødder, og skær dem i fine julienne (strimler), gerne på et mandolinjern.
  2. Gør det samme med den røde peberfrugt.
  3. Hak hvidløg og skalotteløg fint.
  4. Sautér alle grøntsager af i lidt olie og smør i en stor gryde (uden de tager farve).
  5. Tilsæt de rensede, afdryppede muslinger, den røde karry- og peanutbutter, rør rundt, og tilsæt kokosmælk.
  6. Lad muslingerne dampe under låg i 2-3 min. Ryst gryden et par gange til muslingerne netop er åbne. Er der nogle, der ikke åbner sig, kasseres disse.

Fif: Pas på ikke at koge dem for meget. Du vinder intet, tværtimod bliver muslingerne små, seje og gummiagtige ved for lang tilberedningstid. Nu er muslingerne færdige.

Anretning

Smag på suppen og justér med salt og limesaft. Anret dem i store dybe tallerkener eller server direkte fra gryden. Drys lige før servering masser af grofthakket koriander over muslingerne. Server med lune manitobaboller (bages ved 200 grader i 5-6 min.).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?