Vask muslingerne under rindende vand, og kassér de der evt. er knækkede. Er der nogen der er åbne bankes de let mod bordkanten - lukker de sig ikke i løbet af lidt tid kasseres de også.
Tilberedning: Hak eller snit hvidløg, chili, ingefær, skalotteløg og citrongræs fint, og sautér i en stor gryde. Tilsæt derefter de rensede muslinger, jordnøddesmør og kokosmælken. Lad muslingerne dampe under låg i 3-4 minutter til muslingerne netop er åbne. Er der enkelte muslinger der ikke åbner sig, kasseres disse. Tilst saft af 1 lime og kefir limebladene. Smag suppen til med fishsauce og palmesukker (rørsukker). Suppen skal være stærk (chili) sød (palmesukker), sur (lime) og salt (muslingernes egen salt + fish sauce) i god ballance. Justér selv efter preference.
Anretning: Anret i store skåle/dybe tallerkener og fordel suppen over muslingerne - drys de ristede jordnødder (peanuts) over og pynt med frisk koriander og en kvart lime.
Serveres gerne med en iskold øl dertil f.eks Thailandske Singha - eller et glas god Riesling.
Kundekommentarer ()