0
Blåmuslinger Thai style
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Vask muslingerne under rindende vand, og kassér de der evt. er knækkede. Er der nogen der er åbne bankes de let mod bordkanten - lukker de sig ikke i løbet af lidt tid kasseres de også.

Tilberedning: Hak eller snit hvidløg, chili, ingefær, skalotteløg og citrongræs fint, og sautér i en stor gryde. Tilsæt derefter de rensede muslinger, jordnøddesmør og kokosmælken. Lad muslingerne dampe under låg i 3-4 minutter til muslingerne netop er åbne. Er der enkelte muslinger der ikke åbner sig, kasseres disse. Tilst saft af 1 lime og kefir limebladene. Smag suppen til med fishsauce og palmesukker (rørsukker). Suppen skal være stærk (chili) sød (palmesukker), sur (lime) og salt (muslingernes egen salt + fish sauce) i god ballance. Justér selv efter preference.

Anretning: Anret i store skåle/dybe tallerkener og fordel suppen over muslingerne - drys de ristede jordnødder (peanuts) over og pynt med frisk koriander og en kvart lime.

Serveres gerne med en iskold øl dertil f.eks Thailandske Singha - eller et glas god Riesling.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.