0
Black garlic kyllingebryst fra Hopballe på nektarinsalat med sorghum og rabarber

Black garlic kyllingebryst fra Hopballe på nektarinsalat med sorghum og rabarber

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Inden du går i gang :

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem du skal bruge til retten.

Smørret, du skal bruge til opskriften, skal være blødt. Tag det derfor ud i god tid, eller giv det et hurtigt skud i en mikroovn.

sorghumolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peber
1 min.
Sorghum koges.

Sorghum skylles og koges i saltet vand i 20-25 min., til den er al dente.
Når sorghummen er mør, drænes vandet fra, der dryppes med lidt olivenolie, og sorghummen løsnes op med en gaffel, så den bliver luftig.
Smag til med salt og peber.

nektarinerrabarbercitron
5 min.
Frugterne skæres ud.

Citronskrællen rives fint.

Nektarinerne deles i halve, og kernen skæres ud.  
Skær nektarinerne i mundrette stykker, og vend dem med en smule sukker og lidt revet citronskræl.

Rabarberne snittes mellemfint, og vendes også med en smule sukker og revet citronskræl.

Hjertesalaten rives i mundrette bidder.

Hopballe Mølle kylling, bryst med skindsmør
15 min.
Kyllingen steges.

Kyllingen steges på skindsiden, til den er sprød og gylden.
Krydr med salt og peber, og brun også den anden side af.

Imens kyllingen steger, røres 1 lille spsk. blødt smør pr. person sammen med black garlic.,

Kyllingen tages op, og rabarberne steges på panden til de er sprød-møre.

Fordel det bløde black garlic-smør på kyllingen, læg kyllingen ovenpå rabarberne i panden, og lad den simre færdig under låg i 5-10 min.

citronsukkerfløde 38% (piskefløde)
25 min.
Dressing

Fløden smages til med citronsaft og sukker, til den smager syrligt/sødt.
Pisk forsigtigt, til dressingen har konsistens som koldskål, og lad den hvile.

30 min.
Anretning

Salaten fordeles jævnt på et stort fad, efterfulgt af sorghum, nektariner og til slut rabarberkompot.

Kyllingen skæres i tykke skiver, og anrettes på toppen. Dryp saften fra panden henover, og slut af med citron/flødedressingen.

 

~velbekomme ~

 

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.