0
Bløde hvedewraps med stegt kuller, grønlanske rejer, grønne asparges og dildcreme

Bløde hvedewraps med stegt kuller, grønlanske rejer, grønne asparges og dildcreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Skagenfood håndpillede Ishavsrejerdildgrønne aspargeshjertesalatcitron
1 min.
Klargøring af fyld til wrap:

Fjern den træede ende på aspargeserne ved at brække dem af. Kog resten i letsaltet vand i 2 min., og køl dem straks af. Pluk dilden, skyl og tør den. Fjern stenen fra avokadoerne, og skær frugtkødet (se video ovenover) ud i små "lameller". Vend dem med lidt citronsaft. Skyl og tør salaten. Dræn rejerne, pres let på dem for at få lidt af væden af.

kullerfilet uden skind
15 min.
Fisk:

Dup fileterne tørre med lidt køkkenrulle. Del dem i mindre stykker, gerne 6 pr. person, og krydr stykkerne med salt og peber. Vend dem i mel, og steg dem i kort tid på en meget varm pande i en generøs blanding af smør og olie. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Drys lidt salt på efter stegning.

Tortilla hvede wraps - blødecreme fraiche 18%
25 min.
Samling:

Lun tortilla wraps i et par minutter, uden at de bliver sprøde, enten på en pande én ad gangen eller i ovnen ved 200 grader. Smør et tyndt lag creme fraiche på hver (fra kant til kant), fordel den plukkede dild på creme fraichen, og drys med rejer. I midten lægges fisk, og der toppes med salat, asparges og avokado. Krydr godt med salt og peber samt et godt skvæt citronsaft. Stram wrappen op (evt. i pergamentpapir), og lad den hvile i et par minutter. Del hver wrap i 2, og server straks.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?