0
Bløde majstacos med fyld af mørksej, grov salsa af mango og agurk og sprøde salater

Bløde majstacos med fyld af mørksej, grov salsa af mango og agurk og sprøde salater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
filet royal af mørksej uden skindmangoagurkrødløgmynteiceberglimesalt & peberEvt. god chili sauce
1 min.
Klargøring

Fisken saltes let, og limeskallen rives fint hen over. Lad fisken stå og trække, mens salaten laves.

Mynten skylles og hakkes fint. Gem 2-3 hele blade pr. person til pynt.

Mango, agurk og løg skæres i små tern på omkring 0,5 cm, og blandes sammen med 1 tsk sukker pr. person og et godt peberdrej. Smag til med limesaft, finthakket mynte samt evt. god chilisauce.

Icebergsalaten snittes fint, anrettes på et fad, og dryppes med lidt god eddike og olie, samt salt og peber.

 

filet royal af mørksej uden skindMajs tortillasgrov durum mel / semulje / semolinaolivenolie, ekstra jomfru
20 min.
Fisk og tortillas

Fisken vendes i mel - hvis du ikke har semolina, kan du sagtens bruge alm. hvedemel - og steges i olie, til den er sprød.

Imens fisken steger, varmes tortillas. Man kan enten pakke dem ind i et fugtigt viskestykke og give dem en tur i mikroovnen ved max. omkring 2 minutter, eller man kan give dem 30 sekunder på en glohed pande. Tortillaerne stables i et fugtigt viskestykke efterhånden, så de forbliver bløde og lækre.

 

 

30 min.
Servering

Fisken anrettes på et fad sammen med tortillas, mangosalsaen og salaten. Giv evt. en god chilisauce til.

~Velbekomme~

 

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?