0
Blødt æg på grønne ris, med peanuts og krydrede gulerødder

Blødt æg på grønne ris, med peanuts og krydrede gulerødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerødderza'atar
1 min.
Gulerødder

Start med at tænde ovnen på 200 grader. Skrub gulerødderne grundigt og halvér dem på langs. Vend dem med lidt olivenolie og krydderblandingen og bag dem i oven til de har taget lidt farve - ca. 20 min.

korianderbabyspinat
5 min.
Spinat

Skyl spinaten grundigt i iskoldt vand. Tag ca. 1/3 og rib bladene af stilkene. Hak bladene groft igennem med en skarp kniv, og læg dem til side til senere.

Skyl korianderen, og dryp den godt af. Blend ca. 1.5-2 dl vand per kuvert med korianderen og den resterende spinat til en grøn "juice". 

ris
15 min.
Ris

Sæt en gryde over ved mellem varme og tilsæt risene. Kom så spinatjuicen og et skud salt ned til risene, kog op, og læg låg på. Lad risene koge stille og roligt under låg i ca. 10 minutter, til de er møre.

peanutsæg2
20 min.
Æg

Mens risene koger, kan du bringe en anden gryde med vand i kog. Tilsæt æggene, når vandet bulderkoger. Skru en anelse ned, og kog æggene i præcis 5 min.

Kom herefter æggene over i koldt vand et par minutter, for at stoppe kogningen. Pil forsigtigt æggene, og hold dem lune til anretning.

Hak peanutsne groft med en kniv.

30 min.
Anretning

Bland risene med den hakkede spinat og lidt god olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber. Kom dem ned i en dyb tallerken med gulerødder og æg ovenpå. Husk endelig at krydre ægget også. Slut af med at drysse peanuts ud over retten.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?