Start med at tænde ovnen på 200 grader. Skrub gulerødderne grundigt og halvér dem på langs. Vend dem med lidt olivenolie og krydderblandingen og bag dem i oven til de har taget lidt farve - ca. 20 min.
Skyl spinaten grundigt i iskoldt vand. Tag ca. 1/3 og rib bladene af stilkene. Hak bladene groft igennem med en skarp kniv, og læg dem til side til senere.
Skyl korianderen, og dryp den godt af. Blend ca. 1.5-2 dl vand per kuvert med korianderen og den resterende spinat til en grøn "juice".
Sæt en gryde over ved mellem varme og tilsæt risene. Kom så spinatjuicen og et skud salt ned til risene, kog op, og læg låg på. Lad risene koge stille og roligt under låg i ca. 10 minutter, til de er møre.
Mens risene koger, kan du bringe en anden gryde med vand i kog. Tilsæt æggene, når vandet bulderkoger. Skru en anelse ned, og kog æggene i præcis 5 min.
Kom herefter æggene over i koldt vand et par minutter, for at stoppe kogningen. Pil forsigtigt æggene, og hold dem lune til anretning.
Hak peanutsne groft med en kniv.
Bland risene med den hakkede spinat og lidt god olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber. Kom dem ned i en dyb tallerken med gulerødder og æg ovenpå. Husk endelig at krydre ægget også. Slut af med at drysse peanuts ud over retten.
Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Kundekommentarer ()