0
Blødt æg på nudler med svampe, blomkål og peanuts
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
nudler
1 min.
Nudler

Start med at sætte en stor gryde saltet vand over at koge.

Når vandet koger, tilsætter du nudlerne og koger dem, til de er al dente. Smag dig frem.

Tag nudlerne op af vandet, vend dem med en smule olivenolie og hold dem lune i en skål under låg.

blomkålmarkchampignons
5 min.
Blomkål

Skær blomkålet ud i små buketter - skær gerne stokken ud også.

Børst svampene rene for evt. jord og halvér dem. 

 

æg2
15 min.
Æg

Når nudlerne er kogt, bringer du vandet i kog igen. Kog så æggene i præcis 5 minutter, hæld kogevandet væk og overhæld dem med koldt vand et minut eller to, så de ikke koger videre.

Pil æggene forsigtigt og gem dem til anretning.

peanutssblomkållimemarkchampignons
20 min.
Blomkål

Varm en stor pande eller wok op ved høj varme og tilsæt en smule olivenolie. Steg blomkålsbuketterne til de har taget godt med farve og mistet lidt bid - ca. 2-3 minutter. Tilsæt lidt nyt olie til panden, skru en anelse ned og steg svampene til de er blevet møre - 3-4 min. 

Vend svampe, blomkål og peanuts sammen i en skål og smag til med salt, friskkværnet peber, lidt soya hvis du har og masser af limesaft og fintrevet skal.

30 min.
Anretning

Anret nudlerne i bunden af en dyb tallerken med ægget ovenpå. Kom blomkål og svampe henover.

Velbekomme!

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?