Start med at dræne bønnerne for vand. Pil hvidløget og snit det super fint med en kniv. Kom en generøs mængde olivenolie i en gryde og sauter hvidløget et par minutter, uden at det tager farve. Tilsæt herefter bønnerne og lun dem igennem. Krydr med salt og friskkværnet peber og hold dem lune til senere.
Sæt vand over til at koge æg. Når vandet koger, tilsætter du æggene og koger dem præcist 5 min. Herefter hælder du kogevandet væk og overhælder æggene med koldt vand, så de ikke koger videre. Gem dem til senere.
Rist nødderne på en tør pande, til de har taget lidt farve. Hak dem derefter groft med en kniv.
Genbrug panden fra nødderne men tilsæt en smule olie. Pluk blomkålen ud i rustikke buketter og steg dem ved middel varme i ca. 6-8 min, til de har taget godt med farve og er blevet al dente i biddet. Lige inden blomkålene er færdige, tilsætter du krydderiblandingen, vender godt rundt og kommer det hele over i en skål. Smag til med salt og masser af fintrevet citronskal.
Bemærk, hvis du laver mad til 1-2 kuverter, skal du kun bruge halvdelen af krydderiet - smag dig frem.
Pluk mynten ud i blade. Pil æggene forsigtigt og lun bønnerne op igen i gryden.
Anret bønnerne i bunden af en dyb tallerken. Halvér ægget og kom det ovenpå bønnerne sammen med de ristede blomkål. Slut af med at drysse nødder og masser af mynte ud over retten.
Velbekomme!
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kommentarer og forslag til opskriften