0
Blomkål i gul karry med grünkern og babyspinat

Blomkål i gul karry med grünkern og babyspinat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grünkern
1 min.
Grünkern

Kog de omhyggeligt skyllede grünkern i rigeligt saltet vand i ca. 15 min. Dræn overskydende væde fra, og lad kornene afkøle let.

blomkålkokosmælkchapora Goan curry pastelime
5 min.
Blomkål

Skyl blomkålen og skær den ud i grove buketter. Find en stor gryde og tilsæt en smule olivenolie. Steg blomkålsbuketterne så de tager godt med farve men beholder noget bid - ca. 4-5 min. Tag buketterne op af gryden og tilsæt karrypasten. Lad den stege lidt og tilsæt så kokosmælken. Giv den et opkog og smag til med salt, lidt limesaft (gem lidt til senere) og evt. lidt soya. 

rødløglimekoriander
10 min.
Syltede løg

Skræl rødløgene og snit dem papirstyndt - gerne med et mandolinjern, hvis du har. Kom løgene op i en skål og tilsæt godt med fintrevet limeskal, limesaft, lidt salt eller soya og et lille drys sukker.

Pluk korianderen ud i blade og snit stilkene fint med en kniv. Kom de snittede stilke op i løgblandingen og gem bladene til anretning.

Vend løgblandingen godt sammen og lad det trække til servering.

30 min.
Anretning

Varm kokosmælken op igen. Anret kernerne i en dyb tallerken med blomkål og spinat ovenpå. Hæld den varme kokosauce henover og anret de syltede løg og korianderblade ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?