0
Blomkåls-couscous med mandler og bagte tomater og løg

Blomkåls-couscous med mandler og bagte tomater og løg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebygblomkålmandlerrødløgtomaterras el hanout
1 min.
Grønt

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt, saltet vand. Lad den koge i ca. 15 min., til den er mør, og lad den trække i vandet indtil servering.

Skyl tomater og blomkål, og skræl løg.

Skær tomater og løg i kvarte. Læg løgene i den ene side af en bageplade med bagepapir, og drys krydderblandingen over. Læg tomaterne i midten og mandlerne i den anden side.

Sæt bagepladen i ovnen. Tag mandlerne ud efter 5-7 min., når de har taget lidt farve. Bag herefter tomater og løg i ca. 15 min. mere, til de har taget godt med farve.

citronpecorino romano
10 min.
Blomkåls-couscous

Skær blomkålet ud i grove buketter. Riv dem på den grove side af et råkostjern, så de får struktur som ris, eller kør dem let på en foodprocessor. Pas på de ikke bliver til puré.

Hak mandlerne groft med en kniv. Riv osten fint på et rivejern.

Vend blomkål, ost og mandler sammen i en skål, og smag til med et par dråber god olivenolie, salt og godt med fintrevet citronskal.

30 min.
Anretning

Dræn perlebyggen grundigt for vand, og vend den sammen med rucola og de bagte løg og tomater. Smag til med lidt salt.

Anret perlebyggen i en dyb tallerken med blomkålen ved siden af. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?