Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skær kartoflerne i små tern på omkring 2x2 cm. Skyl kartoffelternene i rigeligt koldt vand, dræn dem i en sigte, og tør dem i et viskestykke.
Vend kartoflerne med lidt god olie, og fordel dem på en bageplade. Fordel derefter baconskiverne hen over kartoflerne, og sæt bagepladen i ovnen. Lad det bage i 5 min., og vend baconen.
Bag 5 minutter mere, til baconen er sprød og tag baconen ud af ovnen og læg den på fedtsugende papir.
Vend rundt i kartoflerne og bag dem videre i ca. 10 min., til de er møre.
Rør Creme fraichen sammen med ranch dressing-mixet i en skål.
Snit salaten mellemfint, og fordel den i bunden af et stort fad.
Skær tomaterne og avokadoen i stykker, og fordel dem henover salaten.
Krydr med salt og peber.
Steg kyllingestrimlerne i 2-3 min. i olie på en pande ved meget høj varme.
Krydr dem med salt, peber og evt. god chilisauce.
Krydr kartoflerne med salt og drys dem hen over salaten.
Top op med kylling, derefter dressing og slut af med bacon.
Giv evt. en god chilisauce til salaten.
Kyllinger fra Hopballe Mølle
- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.
Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.
Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger.
Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.
Ranchdressing mix indeholder:
20% dildspidser, 20% purløg, 20% persille, 10% hvidløgspulver, 10% løgpulver, 10% sort peber, 10% sennepsfrø.
Kommentarer og forslag til opskriften