0
BLT salat med ranch-kyllingestrimler, sprøde kartofler og avokado

BLT salat med ranch-kyllingestrimler, sprøde kartofler og avokado

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartoflerbacon i skiver
1 min.
Kartofler og bacon:

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skær kartoflerne i små tern på omkring 2x2 cm. Skyl kartoffelternene i rigeligt koldt vand, dræn dem i en sigte, og tør dem i et viskestykke.

Vend kartoflerne med lidt god olie, og fordel dem på en bageplade. Fordel derefter baconskiverne hen over kartoflerne, og sæt bagepladen i ovnen. Lad det bage i 5 min., og vend baconen.

Bag 5 minutter mere, til baconen er sprød og tag baconen ud af ovnen og læg den på fedtsugende papir.

Vend rundt i kartoflerne og bag dem videre i ca. 10 min., til de er møre.

creme fraiche 18%ranchdressing mix
10 min.
Lav dressing

Rør Creme fraichen sammen med ranch dressing-mixet i en skål.

tomateravokadosalat
15 min.
Skær tomater, avokado og salat

Snit salaten mellemfint, og fordel den i bunden af et stort fad.

Skær tomaterne og avokadoen i stykker, og fordel dem henover salaten.

Krydr med salt og peber.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimler
20 min.
Steg kyllingen

Steg kyllingestrimlerne i 2-3 min. i olie på en pande ved meget høj varme.

Krydr dem med salt, peber og evt. god chilisauce.

25 min.
Saml salaten

Krydr kartoflerne med salt og drys dem hen over salaten.

Top op med kylling, derefter dressing og slut af med bacon.

Giv evt. en god chilisauce til salaten.

 

 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Ranchdressing mix indeholder:

20% dildspidser, 20% purløg, 20% persille, 10% hvidløgspulver, 10% løgpulver, 10% sort peber, 10% sennepsfrø.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?