0
Bodebjerg bacon frankfurter med vitelotte kartoffelsalat med oliven, saltede agurker, radisser og karse

Bodebjerg bacon frankfurter med vitelotte kartoffelsalat med oliven, saltede agurker, radisser og karse

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
violette vitelotte kartofler
1 min.
Vitelotte kartofler:

Skræl og kog kartoflerne møre i rigeligt, godt saltet vand. Damp dem tørre i et dørslag, og lad dem køle let af. Bræk de kogte kartofler i rustikke mundrette stykker, og vend dem med lidt lys eddike.

radiseragurk
5 min.
Saltede agurker og radiser:

Skyl agurk og radisser, og skær dem i små tern - vend med lidt fint salt, og kom dem i en sigte - sæt til side til anretning.

grov Dijon sennepGrønne Nocellara oliven, uden stenkarseparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Kartoffelsalat:

Rør en dressing af lige dele lys, god eddike, grov sennep og olivenolie. Vend dressingen med de kogte kartofler, oliven (gerne skåret i skiver eller hakket) og revet parmesan (brug 2/3) samt halvdelen af karsen. Smag kartoffelsalaten til med lidt sukker samt salt og sort peber.

Bacon frankfurter fra Bodebjerg
25 min.
Pølser:

Steg eller grill pølserne, til de er gyldne og sprøde. Et godt fif er at stege ved medium til lav varme, og give sig god tid til stegningen. Det må godt tage 12-15 minutter at stege en perfekt pølse. For husk nu: En pølse skal serveres med følelse.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet – revet parmesan og drys med det sidste karse.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?