Skyl agurkerne, og skær dem i 3-4 mm tynde skiver - evt. på et mandolinjern. Kom dem i en skål, og vend med fint salt. Lad dem salte i 10 min. Rør imens en lage af lige dele sukker og citronsaft sammen, og tilsæt fintrevet citronskal. Når agurkerne er saltet og der begyndt at løbe lidt væde fra dem - skylles de hurtigt - drænes igen og kommes tilbage i skålen. Hæld nu sukker-citronlagen over, og lad dem trække, til de skal spises.
Skræl og skyl kartoflerne. Skær dem i tern på ca. 5 x 5 mm, og udvand dem i et par minutter under rindende koldt vand. Dræn vandet fra kartoflerne, og sauter dem i rigeligt smør sammen med finthakkede skalotteløg, uden at de tager farve. Tilsæt fløde, og kog i 4-5 min under omrøring. Dæk med låg, kog op, sluk og lad dem trække i 10 min. Rør den grove dijonsennep i (mængde efter behag), og smag til med citronsaft, salt og peber (er du, som jeg, til en lidt mere markant smag af sennep, kan du med fordel tilsætte en god skefuld ekstra sennep her). Tilsæt grundigt skyllet og tørret spinat, og vend rundt, til det falder lidt sammen. Smag evt. til endnu engang.
Som vist.
Kundekommentarer ()