Rødbede: Kog rødbederne helt møre i usaltet vand, overhæld dem med koldt vand og gnid skindet af. Skær rødbederne i tern og kom dem i en skål. Rør balsamico, olie, salt og peber sammen og hæld det over rødbedeternene. Vend rundt, lad det trække 10 min. og smag så til.
Bøf: Rør den grofthakkede fisk sej med 1-1½ tsk. salt i ca. 3 min. Form farsen til bøffer, krydr dem med peber og steg dem på panden. Bøfferne kan også bages i ovnen ved 200°C i ca. 10-15 min., til de er gyldne. Lav da bøfferne lidt mindre og lidt tykkere og pensl dem med olie inden bagning.
Servering: Bøfferne kan anrettes på ristet land- eller toastbrød pyntet med peberrod, kapers og rå æggeblomme (salmonella fri) på toppen og de marinerede rødbedetern rundt om.
Eller de kan serveres, pyntet som ovenstående, med kogte kartofler og klassisk sennepssauce til.
Klassisk sennepssauce: 2 spsk. smør, 2 spsk. mel, 2 dl mælk, 2 dl fiskefond, 4-5 spsk. fiskesennep, salt og peber. Smelt smørret i en lille gryde og rør melet i. Tilsæt mælk og fiskefond lidt ad gangen under kraftigt piskning – tilsæt evt. lidt vand, hvis saucen er for tyk. Skru ned, rør senneppen i og smag til med salt og peber.
Kommentarer og forslag til opskriften