0
Bøllingsø gratineret kuller i vadouvansauce med svampe og quinoa

Bøllingsø gratineret kuller i vadouvansauce med svampe og quinoa

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

quinoa
1 min.
Quinoa:

Tænd ovnen på 225 grader.

Kog quinoa i let saltet vand i 12-15 min. Lad den dryppe af i en sigte. 

 

 

brun mark-champignonhvidløgrød peberfrugtpurløg
2 min.
Grøntsager:

Soigner grøntsagerne. Rens champignons, skyl hurtigt i koldt vand og skær dem i skiver. Hak hvidløg fint. Skær peberfrugt i tynde strimler (julienne-strimler). Skær purløg fint. 

hvidløgvadouvanfløde 38% (piskefløde)Bøllingsø ost
20 min.
Sauce:

Sauter hvidløg i en lille klat smør eller olivenolie i en gryde. Tilsæt vadouvan og rist igennem uden at det tager farve. Tilsæt svampe og julienne af rød peber, og sauter dem med et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt fløde, og reducér saucen til en let cremet konsistens (ca. halvt ned). Riv halvdelen af osten i, og smag til med salt og peber.

kullerfilet uden skind
30 min.
Fisk & quinoa:

Del fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber på alle sider. Læg den kogte quinoa og fisken i et smurt ovnfast fad, og hæld den varme sauce med grøntsager over. Riv det sidste ost over, og gratiner retten i ovnen i 10-12 min.

purløg
45 min.
Anretning:

Som vist på billedet drysset med fintskåret purløg.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Vadouvan indeholder ca: 20% Spidskommen, 20%sennepskorn, 20% gurkemeje,10%kardemomme, 10% chili, 5% bukkehornsfrø,  5% karryblade, 5% muskatnød og 5% nelliker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?