0
Bønnesuppe med sprøde tacos og røget chili

Bønnesuppe med sprøde tacos og røget chili

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

løgaubergineMajstortillas - nixtamal
1 min.
Tacos

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Læg majs tortillaerne ud på en flad bageplade, dryp med lidt olivenolie og krydr med salt. Bag tortillaerne i ovnen i 8-10 min., til de er gyldne og sprøde.

Skræl løgene, skær dem i kvarte, og læg dem på en anden bageplade. Skyl auberginen, og skær den i tern og læg dem på bagepladen med løg. Dryp aubergine og løg med olivenolie, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Bag dem i ovnen i ca. 25 min., til de er helt møre og har taget godt med farve.

hvide bønnerhvidløgtomater
10 min.
Suppe

Snit hvidløget fint, og skær tomaterne i grove tern.

Find en stor gryde frem, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sauter hvidløgene ved mellem varme, til de tager en lille smule farve. Tilsæt så drænede bønner, tomater og ca. 1 dl vand pr kuvert. Lad det simre under låg i ca. 15 min.

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Vend harissaen ned i suppen, og smag til en sidste gang. Bemærk, at du selv kan styre mængden af harissa.

Anret løg og auberginer i en dyb tallerken, og kom suppen henover. Server med brud af de sprøde tacos til og en god klat yoghurt.

Velbekomme!

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?