Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Læg majs tortillaerne ud på en flad bageplade, dryp med lidt olivenolie og krydr med salt. Bag tortillaerne i ovnen i 8-10 min., til de er gyldne og sprøde.
Skræl løgene, skær dem i kvarte, og læg dem på en anden bageplade. Skyl auberginen, og skær den i tern og læg dem på bagepladen med løg. Dryp aubergine og løg med olivenolie, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Bag dem i ovnen i ca. 25 min., til de er helt møre og har taget godt med farve.
Snit hvidløget fint, og skær tomaterne i grove tern.
Find en stor gryde frem, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sauter hvidløgene ved mellem varme, til de tager en lille smule farve. Tilsæt så drænede bønner, tomater og ca. 1 dl vand pr kuvert. Lad det simre under låg i ca. 15 min.
Vend harissaen ned i suppen, og smag til en sidste gang. Bemærk, at du selv kan styre mængden af harissa.
Anret løg og auberginer i en dyb tallerken, og kom suppen henover. Server med brud af de sprøde tacos til og en god klat yoghurt.
Velbekomme!
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kommentarer og forslag til opskriften