0
Boller i karry med quinoa og æblesalat med spidskål, sesam & schriacha

Boller i karry med quinoa og æblesalat med spidskål, sesam & schriacha

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
quinoa
1 min.
Quinoa:

Kog quinoa i rigeligt, let saltet vand i 12-15 min. Dræn vandet fra, og lad quinoaen trække under låg, til den skal spises.

Obs på, at opskriftsbilledet er taget med rød quinoa - vi har pakket hvid økologisk quinoa til dig. 

hakket grisekødklassisk karrysovszittauerløg
1 min.
Kødboller & karrysovs:

Rør kødet sejt med salt. Krydr med finthakket eller revet løg og sort peber, og rør 1 helt æg pr. 280 g kød i (kan undlades). Tilsæt nu 1-2 spsk. hvedemel og 1/2 dl (sød)mælk, igen pr. 280 g kød. Smag evt. på farsen, eller steg en lille prøvedelle, og smag på den. Juster evt. smagen med salt og peber. Sæt en kasserolle over at koge med 2,5 dl vand og 1/2 tsk. salt pr. 280 g kød. Pocher/damp små kødboller på størrelse med en bordtennisbold i vandet i 6-8 min. sørg for at gøre det under låg. Tag bollerne op, og kog fonden ind, til der kun er ca. 1/2 dl tilbage pr. person, du laver mad til. Kom karrysovsen deri, og kog igennem. Kom kødbollerne tilbage i sovsen, og kog dem op. Smag sovsen til med salt og peber. 

sesamfrøsalt
15 min.
Ristet sesam:

Rist sesamfrø på en tør pande, til de begynder at poppe. Knus dem let i en morter med lidt salt. 

spidskålrøde æblersriracha saucekoriandersesamfrølime
20 min.
Æblesalat med spidskål & sesam

Skyl og rens spidskålen, og skyl æblerne. Skær spidskålen i strimler og æblerne i bjælker - evt. på et mandolinjern. Pres limesaft og lidt fintrevet -skræl over, og smag til med salt, lidt rørsukker, peber samt schriacha sauce (pas på den er HOT!). Vend med halvdelen af de ristede sesamfrø og skyllede og finthakkede korianderstilke (gem bladene til senere). 

koriandersesamfrø
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet! Drys med korianderblade og det sidste sesam.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?