0
Boller i selleri med kartofler og persille

Boller i selleri med kartofler og persille

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartoflerkruspersillesmør
1 min.
Kartofler:

Skræl og kog kartoflerne i rigeligt, saltet vand. Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra, og de dampes af på komfuret i 1 minut. Kom en generøs klump smør ved, og vend rundt. Vend kartoflerne med masser af hakket persille (gem lidt til anretningen).

hakket grisekødægzittauerløgsødmælkhvedemelsort pebersalt
10 min.
Kødboller:

Rør kødet sejt med salt. Krydr med finthakket eller revet løg samt sort peber, og rør med 1 helt æg pr. 260 g. kød. Rør nu med 1-2 spsk. hvedemel og 1/2-1 dl. mælk, igen pr. 260 g. kød. Smag evt. på farsen, eller steg en lille prøvedelle, og smag på den. Juster evt. smagen med salt og peber. Sæt en kasserolle over at koge med 2 dl. vand og 1 tsk. salt pr. 260 g. kød. Pocher kødbollerne i vandet i 6-8 min. Fisk bollerne op, og sæt dem til side.

knoldselleri
20 min.
Selleri:

Skræl selleri, og skær det i tern på ca. 0,5 x 0,5 cm. Skyl dem grundigt, og kog dem i 2-3 min. i kogevandet fra kødbollerne. Fisk selleriternene op, og sigt kogevandet op i en skål.

fløde 38% (piskefløde)smørhvedemelsødmælk
30 min.
Sovs:

Smelt 25 g smør pr. person i en kasserolle. Tilsæt 1-2 spsk. hvedemel, og bag det igennem, mens du pisker godt. Kom vandet fra de pocherede kødboller og selleri samt den sidste rest mælk fra farsen (hvis du har lidt tilbage) op i gryden, og kog igennem et par minutter, mens du hele tiden pisker. Tilsæt fløde, og kog igennem. Smag sovsen til med salt og peber. Kom kødboller og selleri tilbage i sovsen, og bring det hele tilbage til kogepunktet. 

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?