Skræl kartoflerne, del dem i kvarte, og kom dem i en gryde med rigeligt vand.
Kog kartoflerne helt ud i 10-15 min.
HUSK: Du må ikke komme salt i kogevandet.
Skær kålen i mundrette strimler.
Skræl eller brug juliennejern til at lave flager af gulerod.
Skær æble ud i tynde både.
Pluk og hak basilikum groft.
Sæt en stor pande over på middelhøj varme. Tilsæt bacontern, og steg, til de er gyldne og sprøde.
Tag bacon af panden, og kom kålen på. Tilsæt lidt salt, og steg i 2-3 min., til kålen skifter farve.
Mens bacon steger, laves en dressing af 1/2 spsk. eddike og 1/2 spsk. olivenolie pr. kuvert. Smag til med salt, peber og sukker. Hvis dressingen skal have et ekstra kick, kan den smages til med sennep.
Vend gulerods flager, æbletern og basilikum i.
Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe tørre et øjeblik. Kom dem derefter i en skål.
I samme gryde smeltes 15 g smør i 1/2 dl mælk pr. kuvert.
Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller et piskeris, og kom det smeltede smør og mælk i lidt af gangen under kraftig piskning, til du får den rette konsistens.
Smag til med salt og peber.
Anret en generøs mængde mos i bunden af en dyb tallerken, og fordel bacon, kål, baconfedt og ristede løg over.
Server den syrlige og sprøde salat til. Velbekomme.
Kundekommentarer ()