Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl og del kartoflerne. Kog dem møre og tilsæt godt med salt. Hæld vandet fra. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser el. piskeris. I en anden gryde bringes mælk og smør (0,5 dl mælk og 25 g smør pr. person) til kogepunktet, og det tilsættes kartoflerne under heftig piskning. Smag til med salt og peber.
Fif: Brug ikke en elpisker eller foodprocessor, når du laver kartoffelmos. Det sprænger cellerne i kartoflerne, så de frigiver stivelse, og dermed ender du med det vi kokke kalder en "lang" mos, som er noget der minder om tyk tapetklister.
Skær glaskål i tynde skiver og æbler i 1-2 mm tynde skiver. Læg dem i iskoldt vand, det gør dem dejligt sprøde.
Steg bacon på en pande. Pil løg og snit dem fint. Når baconen er sprød, tilsættes løg, og det hele ristes sammen, til løgene er bløde og karamelliserede. Krydr med salt og sort peber. Pluk og skyl persillen og vend i lige før servering (gem lidt til glaskålsalaten).
Rør en dressing af lige dele olivenolie, lys eddike, gerne æbleeddike, revet peberrod, hakket persille og lidt sukker eller honning. Dræn æbler og glaskål, tør dem og vend dem i dressingen. Krydr med salt og peber. Riv gerne ekstra peberrod over inden servering.
Som vist på billedet.
Kommentarer og forslag til opskriften