0
Brændende kærlighed med sprøde og bløde løg, bacon & persille samt bolchebede salat med æble & peberrod

Brændende kærlighed med sprøde og bløde løg, bacon & persille samt bolchebede salat med æble & peberrod

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

melede kartoflerristede løgsødmælksmør
1 min.
Mos med ristede løg:

Skræl, skyl og del kartoflerne. Kog dem møre i rigeligt vand tilsat godt med salt. Så snart kartoflerne er helt møre, hældes vandet fra. Damp dem tørre på blusset. Mos kartoflerne igennem en purépresse, eller mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. I en anden gryde bringes mælk og smør (0,5 dl mælk og 25 g smør pr. person) til kogepunktet, og det tilsættes kartoflerne under heftig piskning. Smag til med salt, peber og 2/3 af de ristede løg.

Fif: Brug ikke en elpisker eller foodprocessor, når du laver kartoffelmos. Det sprænger cellerne i kartoflerne, så de frigiver stivelse, og dermed ender du med det vi kokke kalder en "lang" mos, som er noget der minder om tyk tapetklister. Mos kartofler med en purépresse, eller brug et almindeligt piskeris.

bacon i ternzittauerløgbredbladet persille
10 min.
Bacon, løg & persille:

Steg bacon på en pande i lidt smør, til det er næsten helt sprødt. Pil imens løgene, og snit dem så fint, du kan. Når baconen er sprød, tilsættes de fintskårne løg, og det hele ristes sammen, til løgene er bløde og karamelliserede. Krydr med salt og sort peber. Pluk og skyl persillen, og vend den i løg og bacon lige før servering (gem lidt til bolchebedesalaten).

peberrodblandede bolchebederbredbladet persillerøde æbler
20 min.
Bolchebede salat:

Æbler og skrællede bolchebeder skæres i 1-2 mm tynde skiver på et mandolinjern. Læg dem i iskoldt vand, det gør dem dejligt sprøde. Rør en dressing af lige dele olivenolie, lys eddike, gerne æbleeddike, revet peberrod, hakket persille og lidt sukker eller flydende honning. Vend de skyllede og tørrede (gerne i en salatslynge) beder og æbler i dressingen. Sørg for at få dem godt marineret, og krydr med salt og peber. Riv gerne ekstra peberrod over inden servering.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys de sidste ristede løg over kartoffelmosen, og riv gerne lidt frisk peberrod over salaten. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?