0
Bagte æg med spinat, kota og ras el hanout
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Læs opskriften grundigt igennem inden start. 

porreægKota-ostras el hanoutbabyspinat
1 min.
Forbered de bagte æg

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Snit porren i tynde strimler. Sæt en stor pande over ved mellemhøj varme med et godt skud olivenolie. Sauter porrerne 2-3 min til de er faldet sammen. Kom så spinaten op i panden og rør rundt til spinaten er faldet en smule sammen. Krydr med groftkværnet sort peber og lidt salt. 

Kom det sauterede grønt op i et ildfast fad der passer nogenlunde efter antallet af æg du skal tilberede. Lav et lille hul i grøntsagerne for hvert æg og slå æggene ud heri. Kom plukkede stykker af ost rundt og drys med krydderblandingen. Sæt i ovnen og bag til hviderne har sat sig men blommen stadig er smilende. Ca. 15-20 min.

gulerødderkikærtercitron
10 min.
Lav salaten

Mens æggene tilbereder kan du lave salaten.

Dræn kikærterne godt for vand. Riv citronen fint på et rivejern.

Pisk en dressing af lige dele olivenolie og citronsaft. Du skal bruge ca. 1 spsk dressing pr kuvert.

Skær gulerødderne i tynde strimler eller lav tynde bånd med en kartoffelskræller. Vend kikærter, citronskal og gulerødder med dressingen og smagt til med masser af groftkværnet sort peber og salt.

30 min.
Anretning

Anret salaten i små portionskåle og sæt det ildfaste fad på bordet.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?