Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kyllingelårene deles i over og -underlår. Brun lårene grundigt af i halvt smør/halvt olie i en stegegryde.
Risene sættes over at koge efter anvisningen på pakken.
Når risene er færdige, vendes 3/4 af sesamolien forsigtigt ned i dem med en gaffel.
Riv ingefæren meget fint, så der er 1-2 tsk. ingefær pr. person.
Broccolien deles i små, mundrette buketter.
Stilken kan skrælles med en kniv, og den møre inderste del snittes fint.
Tilsæt 1/2 - 1 tsk thai rød pasta pr. person ned i gryden til kyllingen, og lad den stege med et minuts tid. Pastaen er stærk, så den skal doseres med omhu.
Tilsæt ingefær, salt, peber og 2 tsk. sukker pr. person til gryden.
Hæld så kokosmælken ned i gryden, og rør grundigt rundt.
Top op med vand, til væsken i gryden står halvvejs op om kyllingen.
Lad retten simre stille under låg i ca. 20 min., til kyllingen er mør.
Agurken snittes fint på et mandolinjern, og vendes med 1 spsk. eddike og 1-2 tsk. sukker pr. person. Tilsæt resten af sesamolien.
Smag til med salt og peber, samt evt. en god chili-sauce, hvis du gerne vil have salaten stærk.
Kyllingen tages op af saucen, og anrettes på et dybt fad.
Tilsæt broccolibuketterne til saucen, og kog dem i et minuts tid, til de er sprød-møre. Smag så til med salt, peber og evt. chilisauce.
Sauce og broccoli hældes over kyllingen i fadet.
Giv ris og agurkesalat til kyllingen.
Kundekommentarer ()