0

Braiseret havtaskehale i gylden sauce med fennikel, cherrytomater og basilikum og salat af bagte gulerødder med oliven, feta og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sulfitter, Fløde, Mælk, Havtaskehale

Fremgangsmåde

Gulerødder: Skræl gulerødderne (brug gerne gulerødder i forskellige farver) og skær dem i kvarte på langs. Vend dem med revet skal af hele citronen, saft af den halve citron, olie, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og bag dem i en 200 grader varm ovn i 20-25 min. til de er møre og gyldne. Vend dem med grofthakket persille, smuldret feta og oliven. Anret og server mens de stadig er lune.

Fisk: Rens fisken og skær kødet i 4-6 ensartede stykker. Krydr med salt og peber og brun stykkerne hurtigt i lidt olie på en pande på alle sider (fisken skal braisere færdig i saucen).

Sauce: Hak skalotteløget og skær fenniklen i fine små tern. Rist baconternene gyldne - men ikke sprøde - i lidt olie på en pande og tag dem op med en hulske. Rist løg og fennikel i baconfedtet til løgene er klare. Tilsæt chili og vin, krydr med salt og peber og lad det simre under låg 5 min. Hak imens hvidløgsfeddene helt fint og rør dem i sammen med de hele cherrytomater. Skru op for varmen og rist til tomaterne begynder at briste og fenniklen karamelliserer let. Rør bacon, gurkemeje og fløde i, læg den letristede havtaske ned i saucen og lad det hele simre 7-8 min. (til havtasken er mør). Drys med masser af fintstrimlet basilikum og server.

Server sammen med jasminris og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?