Rødder forberedelse: Skyl skorzonerrødderne og skræl dem grundigt, så al den mørke skræl kommer af den hvide rod. Snit dem fint og læg dem hurtigt i en skål med koldt vand (for at undgå at de bliver brune). Skyl persillen, afdryp den grundigt og hak den groft (gem persillestilkene til fisken). Skær de grønne olien i skiver.
Fisk: Læg fileterne i en stor bradepande - de må ikke overlappe hinanden. Soigner hvidløg og skalotteløg og hak dem fint. Læg dem oven på fiskene sammen med hakkede rosmarinblade, persillestilke, peberkorn, hvidvin og fiskebouillon og krydr med salt og peber. Dæk til med stanniol og sæt bradepanden i en 170 grader varm ovn i 20-25 min.
Rødder afslutning: Tag bradepanden ud af ovnen, hæld væden fra fisken i en gryde (hold fisken varm ved at tildække bradepanden) og kog væden ind til halvdelen. Skær smørret i små tern og pisk dem i gryden, så saucen tykner og smagen bliver rundet af - saucen må ikke koge. Tilsæt skorzonerrødder, oliven og persille. Varm saucen igennem og smag til med salt, peber, lidt revet citronskal og citronsaft og hæld saucen over fisken lige inden servering.
Anretning: Anrettes som vist på billedet (pyntet med frisk dild).
Server sammen med godt brød og kartofler.
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften