0
Braiseret kulmule i krydret lage med asparges og rucola

Braiseret kulmule i krydret lage med asparges og rucola

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kulmulefilet uden skind
1 min.
Kulmule

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber, og læg den til side til senere - ikke på køl.

små kartofler
5 min.
Kartofler

Skrub kartoflerne grundigt, og del evt. de største i to. Kog dem stille og roligt i letsaltet vand i ca. 4-5 min. Sluk så for gryden, og lad dem trække under låg. Husk nye kartofler skal tilberedes varsomt. 

skalotteløgrucola
10 min.
Løg

Skræl løget, halver det og skær det i tynde skiver. Læg skiverne til side til senere. Kom rucolaen op i en skål med iskoldt vand. Skyl asparges grundigt og læg dem ligeledes til side.

kulmulefilet uden skinddaalkrydderiskalotteløg
15 min.
Kulmule

Vælg en stor gryde eller pande, hvor alle fiskestykker kan være i på een gang. Du skal have et tætsluttende låg til gryden eller panden. Varm den op ved høj varme, tilsæt et godt skud olie, og steg fiskestykkerne hårdt på den ene side et minut eller to, så de tager godt med farve.

Tag derefter fisken op på en tallerken, skru ned for gryden, og tilsæt de skårne løg. Sauter dem i 3-4 minutter ,til de er møre, uden at de tager farve. Tilsæt daalkrydderiet (kun ca. halvdelen hvis du laver mad til 2), og læg fiskestykkerne tilbage i gryden. Tilsæt vand, så fisken er ca. halvt dækket, og damp det hele under låg ved lav varme i 6-8 min. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis gryden er ved at dampe tør.

rucolahvide asparges
25 min.
Asparges

Skræl aspargeserne, fjern de nederste 2 cm og skær dem i mundrette stykker. Et minut eller to før fisken er færdig, tilsætter du aspargeserne til gryden, og lader dem dampe med.

Dryp rucolasalaten grundigt af, og hak den meget groft igennem en gang eller to. 

 

30 min.
Anretning

Tag fisken op af gryden, og smag lagen til med salt og friskkværnet peber.

Anret kartoflerne i en dyb tallerken med rucola og fisk ovenpå. Slut af med at komme asparges og lage henover retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?