0
Braiseret kylling med ras-el-hanout, kikærter og couscous.

Braiseret kylling med ras-el-hanout, kikærter og couscous.

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

hele kyllingelårcouscouscitronras el hanout
1 min.
Klargøring

Dup kyllingelårene tørre (kan deles i under- og overlår). Brun dem derefter meget grundigt af i halvt smør/halvt olie i en gryde, der kan rumme hele retten. 
Krydr med salt, peber og halvdelen af ras-el hanout-krydderiet, når kyllingen er brunet. Hæld en lillebitte bundskjuler vand ved kyllingen, og lad den dampe under låg i 5-6 min.

Hæld imens couscous-grynene op i en skål med et nip salt og 1/2 spsk. olivenolie pr. person. Overhæld grynene med så meget kogende vand, at det står 1-2 cm over grynene. 
Dæk skålen til, og lad couscousen trække i 10-12 min., til al vandet er opsuget.
"Fluf" couscoussen forsigtigt op med to gafler, når den er færdig og vend lidt revet citronskal ned i den sammen med lidt mere olivenolie. Smag til med salt og peber.

hvidløgbroccoliras el hanoutkikærterflåede og hakkede tomater
12 min.
Saucen

Hak hvidløget fint.

Skyl broccolien og del den i store buketter. Brug også stilken i retten - skræl og skær den i tynde skiver.

Tag kyllingelårene op af gryden, og steg hvidløget sammen med broccolien. Tilsæt resten af ras-el-hanout-krydderiet og derefter de flåede tomater, når hvidløget begynder at brune.

Dræn kikærterne og hæld dem over i gryden.

Læg kyllingen tilbage i gryden, og lad retten simre ca. 10 -15 min, alt efter hvor mange du laver mad til, til kyllingen lige er gennemstegt.  
Smag til sidst til med salt, peber, sukker og citronsaft.

30 min.
Servering

Server couscousen sammen med kylling og grøntsager.

 

 

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?