0
Braiseret oksespidsbryst med glaserede grøntsager, nye kartofler og peberrodssauce

Braiseret oksespidsbryst med glaserede grøntsager, nye kartofler og peberrodssauce

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Oksebryst:

Klip posen op, og kom kød og AL saften ned i en passende gryde med tilhørende tætsluttende låg. Lad kødet simre ved svag varme under låg i 8-10 minutter.

5 min.
Nye kartofler:

Skrab/skrub de nye kartofler, og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt godt salt.

kruspersille
10 min.
Persille:

Pluk, skyl og hak persillen.

peberrodfløde 38% (piskefløde)
15 min.
Peberrodssauce:

Sigt fonden fra kødet over i en lille kasserolle (hold kødet varmt imens), og kog den igennem med fløden. Jævn evt. med en lille smørbolle eller lidt maizena rørt med koldt vand. Skræl og riv peberroden på den fineste side af et rivejern. Smag saucen til med salt, peber og peberrod samt en smule sukker og lys eddike (fx hvidvin eller lagereddike). Saucen skal være stærk med et snert af surt og sødt.

gulerødder med toprødløgskalotteløg
20 min.
Glaserede grøntsager:

Pil skalotteløg og skær top og bund af rødløg og pil det. Skræl gulerødderne. Kom alle grøntsager i en bredbundet sauteause med 2-3 spsk. vand, 2-3 generøse klumper smør samt 1-2 spsk. sukker. Damp under låg i 3-4 minutter. Tag derefter låget af og lad vandet fordampe helt væk, så der til sidst kun er en tyk glasering af smør og sukker som klæber sig til de skønne grøntsager. Drys evt. med lidt salt og peber.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv evt. ekstra peberrod over retten ved bordet og drys med persille.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?