0
Brioche fiskeburger på kuller med dildagurker & sprøde fritter

Brioche fiskeburger på kuller med dildagurker & sprøde fritter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartoflerSkagenfood Secret-krydderi
1 min.
Stegte kartofler:

Skræl eller skrub kartoflerne, og del dem i 6-8 både hver. Udvand bådene i rindende koldt vand i 5 minutter. Giv dem et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 5-6 min. Dræn vandet fra, og lad kartoflerne dampe helt af. Vend rundt med godt med olivenolie, og krydr med salt og masser af sort peber. Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir på (undgå, at de ligger i lag). Steg dem i en forvarmet ovn ved 210 grader, til de er lækre, sprøde og gyldne. Drys med ca. 1/3 af krydderiblandingen og evt. lidt salt.

agurkrødløgcitrondild
10 min.
Dildagurker og syltede rødløg:

Skær 3-4 mm. tykke skiver af agurkerne, vend dem med rigeligt fint salt, og kom dem i en sigte til afdrypning i 10 minutter. Skyl dem hurtigt under koldt vand.

Skær tynde skiver af det pillede rødløg (brug evt. et mandolinjern). Riv den gule skal af citronen, og gem den til dressingen. Pres citronsaften over løgene, rør med 2-3 spsk. sukker, til det er opløst, og vend løg med væde rundt med de saltede, drænede agurker.

Pluk og hak dilden, og vend halvdelen sammen med agurker og løg, som  trækker tildækket, til det skal spises.

dildgræsk yoghurt, 10%citron
20 min.
Dilddressing:

Rør yoghurt med ca. 1/3 af krydderiblandingen, lidt revet citronskal samt det sidste hakkede dild. Smag til med salt og peber og evt. lidt sukker.

25 min.
Fisk:

Hak fisken groft med en skarp kniv på et spækbræt. Rør fiskekødet med lidt salt, med 1/3 af krydderiblandingen, 2 spsk. rasp og 2 spsk. kartoffelmel pr. 300 g fiskekød. Form bøffer med hånden, vend dem i rasp (hvis du har mel og æg, kan du med fordel vende dem i det før raspen), og tryk det godt fast. Steg fiskebøfferne på en pande i rigeligt neutral olie. Når de begynder at blive gyldne på den ene side, tilsættes et par klumper smør til panden. Lad smørret bruse af, og vend fisken. Steg i alt 1-2 min. på begge sider, til de er gyldne og sprøde.

brioche burgerboller
45 min.
Anretning:

Halvér bollerne, og sæt ovnen på grill. Kom bollerne i den varme ovn med skærefladen opad så tæt på grill-legemerne som muligt. Grill, til bollerne er gyldne på skærefladen. Pas på, de ikke brænder på!
Kom lidt dressing på burgerbolle-bunden. Kom dernæst en smule syltede løg/agurker derpå. Tilføj en stegt fiskebøf, og top med mere dressing og evt. mere løg/agurk. Server straks med sprøde "fritter".

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Skagenfood Secret krydderi er Skagenfoods egen særlige krydderiblanding, der er til perfekt til skaldyr, grillet hvid fisk og ikke mindst laks. 

Ingredienser: Løgpulver, dildspidser, fennikel, korianderfrø, citronskal, timian, hvidløgspulver, urteboullion, sort og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?