0
Broccoli og bøf i hoisinsauce med ingefær og ris.

Broccoli og bøf i hoisinsauce med ingefær og ris.

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Broccoli er smækfyldt med gode vitaminer til vintertiden, og når den lynsteges i sød hoisinsauce med masser af frisk ingefær og okse, træder den virkelig i karakter på den gode måde.
Natron virker måske som en mærkelig ingrediens i det danske køkken, men er meget udbredt i Kina.  Natronen hjælper med til at mørne kødet og gøre det ekstra saftigt, sammen med maizenaen.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
oksekød i strimlerbroccoliforårsløgingefærrishvidløg
1 min.
Klargøring

Risen sættes over at koge efter anvisningen på pakken.

En gryde saltet vand sættes over at koge - den er til at blanchere broccolien i.

Ingefæren skrælles og hakkes fint.  Du skal bruge omkring 0,5-1 tsk ingefær pr person. Pil og hak hvidløget. 

Kødet tages ud af pakken, duppes tørt og lægges over i en skål.
Tilsæt pr. person

  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk natron 
  • 1 1/2 tsk maizena/majsstivelse eller kartoffelmel 
  • 1-2 tsk hakket ingefær ( lidt over halvdelen af den du har hakket, resten skal bruges senere )
  • 1/2 spsk neutral olie
  • 2 spsk vand

Rør det hele grundigt sammen og lad kødet marinere, mens broccoli og grøntsager gøres klar.

NB: Hvis man ikke har natron og maizena i køkkenet, undlader man det. I så fald er det vigtigt, at der heller ikke kommer vand i marinaden til kødet. 

Forårsløgene renses og snittes i skiver på omkring 1/2 cm.  Del den op i den hvide del og den grønne del.

Broccolien deles i meget store "mundfulds-stykker" og vaskes grundigt. 
(Prøv evt. at skrælle det øverste af stokken, når "blomsterbuketterne" er taget af, og skær den møre del i tynde splitter.  Den smager også rigtig godt og har en fin sprød konsistens, lidt a´ la bambusskud).

Broccolien blancheres kort i det kogende vand og drænes i en sigte.

Til at jævne retten til allersidst skal du bruge maizena/majsstivelse blandet op med vand i forholdet 1 tsk maizena til 5 spsk vand pr. 200 g kød.  Det behøver ikke være helt præcist, bare sådan ca.  Lad jævningen stå til den skal bruges.

Alle de klargjorte ingredienser stilles klar ved komfuret: Når først man går i gang med at stege, tager det kun 5 minutter, før retten er færdig.

oksekød i strimlerbroccoliforårsløgingefærrishoisinsauce
20 min.
Retten samles

En wok eller en stor stegepande med høje kanter, der kan rumme både kød og broccoli sættes over ved høj varme.  Kom et par spsk neutral olie i.

Når olien er meget varm, tilsættes det hakkede hvidløg, resten af den hakkede ingefær og til sidst kødet.
Fordel kødet rundt i panden, så det ligger i et enkelt lag og lad det stege et par minutter uden at røre ved det - så får kødet en fin, karameliseret overflade. 
Når kødet er fint brunet på den ene side, røres rundt i panden, til kødet er stegt på alle sider.

Så hældes broccolien ned til kødet i gryden, efterfulgt af hoisinsaucen og til sidst den hvide del af forårsløgene.  Rør rundt så hoisinsaucen fordeles jævnt og tilsæt så maizenajævningen.

Når saucen er kogt ind i kød og grøntsager, er retten færdig.  Det tager et par minutter.  
Til allersidst vendes de grønne forårsløgtoppe ned i retten, og den serveres rygende varm sammen med risene.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?