0
Broccolisuppe med sprøde kikærter og bladselleri med grillet citron

Broccolisuppe med sprøde kikærter og bladselleri med grillet citron

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
broccolikikærterbagekartoflerbladsellerihvidløg
1 min.
Grønt

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skyl bladselleri, broccoli og kartofler grundigt. Skær kartoflerne i grove tern.

Pil hvidløget. Snit det fint.

Del broccoli i buketter samt stokken i mundrette stykker, og kassér den nederste del af stokken. Snit bladselleri i skiver.

Dræn kikærterne, vend dem med et par dråber olivenolie, og bred dem ud på en bradepande. Krydr med lidt salt, og bag til de er sprøde i ca. 20 min.

fløde 38% (piskefløde)
10 min.
Suppe

Find en stor gryde frem, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér kartoflerne ved mellem varme under omrøring. Når de begynder at mørne, tilsætter du hvidløg og broccoli (gem lidt af broccolibuketterne til anretning).

Dæk kartofler og broccoli med vand. Kog stille og roligt i ca. 10 min., til begge dele er møre. Blend suppen helt lind med en stavblender, mens du tilsætter fløden. Smag til med salt og friskkværnet, sort peber. 

ramsløgcitronbladselleribroccoli
20 min.
Fyld

Mens suppen koger, kan du ordne fyldet.

Halvér citronen og steg den på en tør pande på skærefladen, til den har taget godt med farve.

Pres saften op i en skål, og kom også bladselleri i skålen. Snit ramsløgene fint, og skær de resterende broccoli til små mundrette stykker. Vend begge dele sammen med citron og bladselleri.

30 min.
Anretning

Kog suppen op, og smag den til en sidste gang. Juster evt konsistensen med lidt mere vand.

Anret den rygende varme suppe i dybe tallerkener, drys de sprøde kikærter ovenpå, og slut af med fyldet.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?