Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skær kartoflerne i grove tern.
Del broccoli i buketter og skær stokken i mundrette stykker. Kassér dog den nederste del af stokken. Skær radiser i kvarte.
Dræn kikærterne, vend dem med et par dråber olivenolie, og bred dem ud på en bradepande. Krydr med lidt salt, og bag til de er sprøde i ca. 20 min.
Find en stor gryde frem, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér kartoflerne ved mellem varme under omrøring. Når de begynder at mørne, tilsætter du broccoli (gem lidt af broccolibuketterne til anretning) og boullionpulver.
Dæk kartofler og broccoli med vand. Kog stille og roligt i ca. 10 min., til begge dele er møre. Blend suppen helt lind med en stavblender, mens du tilsætter fløden. Smag til med salt og friskkværnet, sort peber.
Halvér citronen, og steg den på en tør pande på skærefladen, til den har taget godt med farve.
Pres saften op i en skål, og kom radiser i skålen. Hak persillen fint, både blade og stilke, og skær de resterende broccoli til små mundrette stykker. Vend begge dele sammen med citron og radiser.
Kog suppen op, og smag den til en sidste gang. Juster evt. konsistensen med lidt mere vand.
Anret den rygende varme suppe i dybe tallerkener, drys de sprøde kikærter ovenpå, og slut af med fyldet.
Kundekommentarer ()