Fiskeboller: Rør fiskekødet sejt med lidt salt. Tilsæt 1 æg og 1/2 dl fløde (pr 300 g fiskekød) og smag til med salt, peber og plukket, hakket timian (brug det halve her).
Hvis du har en foodprocessor, kan du i stedet med fordel røre farsen deri. Dermed opnår du en mere luftig fiskebolle. Kør det hakkede fiskekød sejt med salt, tilsæt æg og kør på fuldt blus i 20 sekunder. Tilsæt fløde, kør i 20 sekunder og smag til med salt og peber samt plukket timian.
Sæt en gryde vand på blusset, og tilsæt godt med salt. Form fiskefarsen til små boller, pocher dem i ca. 3 min., og hold dem lune.
Brøndkarsesuppe: Flæk og rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Pil og hak hvidløg. Pluk og hak det sidste timian. Skræl og skær grove tern af bagekartoffel. Kom godt med smør og lidt olivenolie i en tykbundet gryde, og sautér porrerne deri sammen med timian og hvidløg. Når de er bløde uden at tage farve, tilsættes kartofler, og der krydres med salt og peber. Kom låg på, og lad det simre ved svag varme i 5-10 minutter, uden at det tager farve - rør deri jævnligt. Tilsæt pocherevandet fra fiskebollerne (2 dl pr. person) og grøntsags bouillon, og lad det simre i 10 minutter. Kom det sidste fløde i suppen og kog op. Blend suppen sammen med klippet og skyllet brøndkarse (brug det hele - også stænglerne), til suppen er glat og cremet og har en flot grøn farve. Juster evt. konsistensen med lidt vand, og smag til med salt og peber. Server straks, så den ikke bliver armygrøn!
Afslut retten: Kom de pocherede fiskeboller i suppen, og server straks.
Kundekommentarer ()