0
Brune ris med mujadara, stegte løg og cremet porre

Brune ris med mujadara, stegte løg og cremet porre

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løg
1 min.
Steg løgene

Skræl løgene, og snit dem tyndt.

Varm en stor pande op, og tilsæt en generøs mængde olivenolie. Steg løgene stille og roligt i ca. 15 min., til de har taget godt med farve og er blevet møre. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

brune ris
5 min.
Kog risene

Kog risene efter anvisning på posen.

porrehvidløg
10 min.
Damp porrerne

Skyl porren, og skær den i 3-4 cm lange stykker. Pil hvidløget, og snit det i super tynde skiver.

Kom porrer og hvidløg op i en gryde med en mængde vand, så det lige dækker bunden. Og lidt salt. Damp porrer og hvidløg under låg til porrerne er møre - ca. 4-5min.

mujaddara krydderitørrede tranebær
15 min.
Færdiggør risene

Når risene er færdige, hælder du evt. overskydende vand væk, og vender tranebær og krydderblanding sammen med risene.

rucola
20 min.
Færdiggør løgene

Vend stegte løg og rucola sammen.

græsk yoghurt, 10%
25 min.
Anretning

Vend de varme porrer og hvidløg sammen med yoghurten i en skål.

Anret de krydrede ris i en dyb tallerken med porrer, løg og rucola ovenpå.

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?