0

Bruschetta med forårsfornemmelser - ristet rødspætte, sprød parmaskinke, grønne asparges, pocherede æg og avokado

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rugmel

Fremgangsmåde

Vend fileterne i rugmel krydret med salt og peber og lad dem hvile i 10 min. i køleskabet. Fjern de træede ender på aspargeserne ved at brække dem af. Giv aspargeserne et hurtigt opkog i letsaltet vand. Køl dem af under koldt vand og dryp godt af. Kog 2 liter vand op i en stor gryde og tilsæt eddiken og 1 tsk. salt. Slå et æg ud i en kop og lad det forsigtigt glide ned i vandet – gentag med de resterende 3 æg. Lad æggene pochere lige under kogepunktet i 2-3 min. til hviden lige har sat sig. Tag dem forsigtigt op med en hulske og dyp dem kortvarigt i koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Rist parmaskinkeskiverne på en tør pande til de er gyldne og sprøde og køl af på køkkenrulle. Rist også de 4 skiver brød gyldne og sprøde og lad dem køle lidt af. Befri avokadoerne for skal og sten og skær frugtkødet i både. Skyl salatbladene og slyng dem tørre. Trim forårsløget og snit det i tynde skiver. Smelt en god klat smør på en pande og steg fileterne gyldne og møre på begge sider.

Samling: Læg en skive brød på hver tallerken læg 2 salatblade på hver. Fordel fileterne oven på og fordel avokadobåde og asparges derpå. Top med et pocheret æg, en skive sprød skinke - evt. en skefuld frisk stenbiderrogn (se video ovenover) - og fintsnittet forårsløg. Skær en revne i ægget så blommen kan sive ud og server straks med citronbåde til.

Server sammen med rodfrugtfritter og en lækker tartarsauce som dip.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?