0

Bruschetta med ristet rødtunge, svampecreme, asparges og pocheret æg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Svampecreme: Rens svampene, del dem i ensartede stykker og hak løg og hvidløg fint. Sauter svampene sammen med salt og peber i lidt olie til de begynder at tage farve. Tilsæt løg og hvidløg og sauter videre til det hele er mørt. Kom det i en foodprocessor og hak det fint. Hæld svampene i en skål og lad dem køle lidt af. Hak krydderurterne (fx kørvel, estragon, persille, dild og purløg) - sæt halvdelen til side til drys og rør den anden halvdel i svampene sammen med flødeosten. Smag cremen til med citronsaft, salt og peber og lad den trække mens resten tilberedes.

Fisk: Vend fileterne i majsmel rørt sammen med salt og peber og lad dem hvile i 10 min. Steg dem gyldne og møre i smør (ca. 2 min. på hver side).

Resten: Fjern de træede ender på aspargeserne ved at brække dem af. Giv aspargeserne et hurtigt opkog i letsaltet vand. Kog 2 liter vand op i en stor gryde og tilsæt eddike og 1 tsk. salt. Slå et æg ud i en kop og lad det forsigtigt glide ned i vandet - gentag med de resterende 3 æg. Lad æggene pochere lige under kogepunktet i 2-3 min. til hviden lige har sat sig. Tag ægget forsigtigt op med en hulske og dyp dem kortvarigt i koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Rist de 4 skiver brød gyldne og sprøde.

Samling: Smør hver brødskive med et tykt lag svampecreme og læg 1-2 ristede fileter på hver. Fordel aspargeserne oven på og top med et pocheret æg - skær en revne i, så æggeblommen kan sive ned over retten. Læg evt. en skefuld stenbiderrogn (se video ovenover) på hvert brød, drys med de resterende krydderurter og server straks.

Server sammen med en sprød grøn salat og/eller en tomatsalat.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?