0
Budda bowl med stegt kylling, ristede kikærter og avocado i tahindressing

Budda bowl med stegt kylling, ristede kikærter og avocado i tahindressing

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 250 g.
  2. De søde kartofler skrælles og skæres i mundrette stykker, vendes i olie, krydres med salt og bages i ovnen til de er møre.  Vend dem en gang undervejs.  Når kartoflerne er møre, rives lidt citronskal over. Den hvide del af forårsløgene skære i ringe og vendes med kartoflerne.
  3. Kikærterne drænes. Den grønne del af forårsløgene snittes untratyndt.
  4. Kikærterne steges i olie på panden i 5-6 minutter. Tilsæt krydderiet sammen med en smule sukker og salt og steg videre til krydderiet dufter varmt og sukkeret er smeltet.  Sæt kikærterne til side og steg kyllingebrysterne på panden til de netop er gennemstegte.
  5. Imens kikærterne steger laves dressingen. Pisk tahinen sammen med citronsaft, lidt citronskal og ahornsirup, flydende honning eller en anden form for sukker. Juster konsistensen med varmt/kogende vand til den bliver som creme fraiche.
  6. Avocadoerne skæres i skiver og dryppes evt. med lidt citronsaft så de ikke bliver brune.
  7. Salaten skylles og plukkes i mindre stykker, som vendes i olivenolie og lidt citronsaft.
  8. Kyllingen skæres i skiver på skrå.
Anretning

Anret ingredienserne i flade skåle og hæld dressingen over. Drys med det grønne af forårsløget til sidst.

Mezzemix krydderiet indeholder: sesam, havsalt, koriander, spidskommen, sort peber, cayenne, kanel.

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?