0
Bulgur med cremet ricotta, brændt citron og stegte gulerødder

Bulgur med cremet ricotta, brændt citron og stegte gulerødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Soya, Nødder, Jordnødder, Mælk, Gluten, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bulgur
1 min.
Bulgur

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den i en gryde og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Tilsæt også lidt salt.

Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.

citronagurkvalnøddekernergulerødderdildzittauerløg
3 min.
Grønt

Skræl løget, og snit det fint med en skarp kniv. Pluk dilden ud i blade, og snit stilkene fint.

Skyl agurk og gulerødder.

Skær agurken i stave, og krydr dem med lidt salt. Lad dem trække i en skål i mindst 10 min.

Rist nødderne på en tør pande, til de har taget lidt farve.

Halver citronen, og steg den på skærefladen på samme pande, til den har taget masser af farve.

Rengør panden, tilsæt en smule olie, og steg gulerødderne stille og roligt i 15-20 min., til de har taget godt med farve og er blevet møre. Vend dem jævnligt.

agurk
20 min.
Agurker

Vend agurkerne sammen med valnødder, dildstilke, løg og masser af saft fra den brændte citron.

ricotta fra la Treccia
30 min.
Anretning

Smør en god klat ricotta ud i bunden af en dyb tallerken, og krydr den med lidt olivenolie, salt og et godt skud friskkværnet, sort peber.

Anret bulguren ovenpå, og kom stegte gulerødder og agurkesalat ovenpå.

Drys med dildblade.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?