0
Bulgur med fennikel, squash og sprøde kikærter

Bulgur med fennikel, squash og sprøde kikærter

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kikærter i vand
1 min.
Bag kikærter

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Dræn kikærterne for vand, vend dem med en smule olivenolie, salt og friskkværnet peber, og bred dem ud på en bageplade. Bag dem i ovnen ca. 20 min., til de er sprøde.

bulgur
5 min.
Kog bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme.  Lad den kogte bulgur afdryppe, og køle lidt af i en sigte.

hvidløgcherry- eller blommetomatersquashFennikelbulgur
10 min.
Ordn det grønne

Pil hvidløget, og riv det på den fine side af et rivejern.

Skær squash i små tern, og halvér tomaterne. Snit fennikel i super tynde strimler -  gerne på et mandolinjern, hvis du har. Vend fennikel, tomater, squashtern og revet hvidløg sammen med bulguren, og smag til med olivenolie og lidt salt.

za'atarKota-ost
30 min.
Anretning

Anret bulgursalaten i bunden af en dyb tallerken. Kom de sprøde kikærter ud over, sammen med brud af osten og et drys za'atar.

Slut af med et par dråber olivenolie over retten.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?