0
Bulgur og sprøde kikærter med feta og za'atar

Bulgur og sprøde kikærter med feta og za'atar

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bulgur
1 min.
Bulgur

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme.  Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.

kikærter i vand
4 min.
Kikærter

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Dræn kikærterne for vand, vend dem med en smule olivenolie, salt og friskkværnet peber og bred dem ud på en bageplade. Bag dem i ovnen, til de er sprøde - ca. 20 min.

agurksmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailbabyspinathvidløg
10 min.
Grønt

Skyl spinat, agurk og tomater. 

Pil hvidløget og riv det på den fine side af et rivejern.

Skær agurken i små tern og halvér tomaterne. Vend spinat, tomater og agurketern og revet hvidløg sammen med bulguren og smag til med olivenolie og lidt salt.

za'atar
30 min.
Anretning

Anret bulgursalaten i bunden af en dyb tallerken. Kom de sprøde kikærter ud over, sammen med brud af fetaosten og et drys za'atar. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?