0
Bullinada (katalansk fiskestuvning) med spinat, kartofler, torsk & aioli

Bullinada (katalansk fiskestuvning) med spinat, kartofler, torsk & aioli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Katalansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Bullinada er en legeret og cremet catalansk skaldyrssuppe/gryderet krydret med bla. safran, appelsin og fennikel, legeret med dejlig hvidløgsmayonnaise (aioli) og fyldt med kartofler. Denne version er dog lavet på fisk i stedet for en kombination af fisk og skaldyr.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

torskefilet uden skindraja kartoflerhvidløgzittauerløgappelsinbredbladet persille
1 min.
Bullinada del 1:

Del fisken i 4-5 stykker pr. person. Krydr hvert stykke med salt på begge sider, og sæt fisken til side.

Skrub og skyl kartoflerne, og skær dem i 2-3 mm tykke skiver, gerne på et mandolinjern.

Pil og fintsnit løg.

Pres hvidløg i en hvidløgspresse.

Pluk og hak persillen.

Riv skallen af appelsinerne, og pres saften fra. 

mayonnaisehvidløg
10 min.
Aioli:

Rør mayonnaisen med 2/3 af det pressede hvidløg. Lad aioli'en trække til senere. 

raja kartoflerzittauerløghvidløg
15 min.
Bullinada del 2:

I en stor gryde varmes lidt olivenolie op til medium varme. Tilsæt løg, og sauter, indtil de begynder at blive bløde. Det tager 8-10 min. Kom det sidste hakkede hvidløg i, og sautér med i et par minutter. Rør krydderiblandingen i, og kom nu lidt hvidvin i, hvis du har (kan sagtens undlades). Kog vinen ind til det halve. 

Tilsæt kartofler, appelsinskal og -saft. Krydr med salt og sort peber. Tilsæt 2 dl. vand pr. person, du laver mad til (+ evt lidt fond-krudt, gerne hønse- eller grøntsagsfond). Bring suppen i kog, og lad den simre i ca. 20 min., indtil kartoflerne er helt møre.

Kom fisken i den kogende suppe, og vend forsigtigt rundt. Bring suppen tilbage til kogepunktet, og sluk. 

Rør langsomt 1 deciliter varm suppe (bouillonen) ned i mayonnaiseblandingen. Rør nu forsigtigt mayonnaiseblandingen i den kogende suppe. Varm igennem, uden at det kommer i kog.

Vend spinat og persille i, og smag til med salt og peber.

45 min.
Anretning

Sæt gryden på bordet, og nyd! 

Bonusinfo

Bullinada - krydderiblanding indeholder:

Fennikelfrø, sød paprika, gurkemeje, piment d'espelette & safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?