0
Burger i brioche med syltede agurker, tang chili mayonnaise & sprøde kartofler

Burger i brioche med syltede agurker, tang chili mayonnaise & sprøde kartofler

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grill
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Selleri, Æg, Sennep, Mælk, Gluten, Sesam, Nødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
1 min.
Stegte kartofler:

Skrub og skyl kartoflerne, og del dem i halve.

Giv kartoflerne et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 6-8 min.

Dræn vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe helt af.

Vend kartoflerne rundt med godt med olivenolie, og krydr med salt og masser af sort peber.

Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag).

Steg kartoflerne i en forvarmet ovn ved 225 grader, til de er lækkert sprøde og gyldne. Drys med salt.

agurkLys eddikesukker
5 min.
Syltede agurker

Skær agurkerne i 1/2 cm tykke skiver.

Kom dem i en lille sigte, og drys med masser af fint salt. Lad agurkerne salte i 15 min.

Kog en lage af lige dele lagereddike (eller anden lys eddike) og sukker, et par peberkorn og et laurbærblad. 

Skyl agurkerne for overskydende salt.

Hæld lagen over de skyllede agurker. Lad dem trække tildækket deri, til de skal spises.

lille icebergtomater
15 min.
Fyld:

Skær tomat i skiver, og snit icebergsalaten fint.

hakket oksekødbrioche burgerboller
20 min.
Burger & bun:

Form kødet til bøffer. Lav en lille fordybning i midten fx med en lille skål eller kop. Dette bevirker, at bøffen holder formen.

Steg bøfferne på en meget varm grill eller grillpande. Krydr med salt og peber. (Steg gerne bøfferne, sådan at de netop har et pink indre)

Når bøfferne er færdige, kommes revet cheddar på toppen. 

Halvér briochebollerne, og pensl dem evt. med lidt smeltet smør.

Rist bollerne med skærefladen nedad på grill, pande eller i ovn, til de bliver gyldne. Pas på, de ikke brænder.

Vend dem, og giv dem 30 sek. på den anden side også.

mayonnaiseSkagenfood Ketchup
30 min.
Anretning

Rør mayonnaisen med srirachasaucen.

Sådan samler du burgeren: Smør de 2 dele af bollerne med et jævnt lag mayo, byg derefter burgeren op med: (fra bunden) fintsnittet iceberg, tomatskiver, syltede agurker, burger bøf med ost, ketchup og iceberg på toppen - kør!

Fif: brug resten af mayonnaisen og ketchuppen som dip til kartoflerne.

Bonusinfo

Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)

Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.

Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?