0
Burger i brioche med syltede agurker og chili mayonnaise

Burger i brioche med syltede agurker og chili mayonnaise

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grill
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
1 min.
Stegte kartofler

Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft.

Skrub og skyl kartoflerne, og del dem i halve.

Giv kartoflerne et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 6-8 min.

Dræn vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe helt af.

Vend kartoflerne rundt med godt med olivenolie, og krydr med salt og masser af sort peber.

Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag).

Steg kartoflerne i en forvarmet ovn ved 225 grader, til de er lækkert sprøde og gyldne. Drys med salt.

agurkLys eddikesukker
5 min.
Syltede agurker

Skær agurkerne i 1/2 cm tykke skiver.

Kom dem i en lille sigte, og drys med masser af fint salt. Lad agurkerne salte i 15 min.

Kog en lage af lige dele lagereddike (eller anden lys eddike) og sukker, et par peberkorn og et laurbærblad. 

Skyl agurkerne for overskydende salt.

Hæld lagen over de skyllede agurker. Lad dem trække tildækket deri, til de skal spises.

lille icebergtomater
15 min.
Fyld

Skær tomat i skiver, og snit icebergsalaten fint.

hakket oksekødbrioche burgerbollerBavnehøj osten
20 min.
Burger & bun

Form kødet til bøffer. Lav en lille fordybning i midten fx med en lille skål eller kop. Dette bevirker, at bøffen holder formen.

Steg bøfferne på en meget varm grill eller grillpande. Krydr med salt og peber. Steg gerne bøfferne, sådan at de netop har et pink indre.

Når bøfferne er færdige, kommes revet bavnehøj ost på toppen. 

Halvér briochebollerne, og pensl dem evt. med lidt smeltet smør.

Rist bollerne med skærefladen nedad på grill, pande eller i ovn, til de bliver gyldne. Pas på, de ikke brænder.

Vend bollerne, og giv dem 30 sek. på den anden side også.

mayonnaiseketchup
30 min.
Anretning

Rør mayonnaisen med srirachasaucen.

Sådan samler du burgeren: Smør de 2 dele af bollerne med et jævnt lag mayo, byg derefter burgeren op med: (fra bunden) fintsnittet iceberg, tomatskiver, syltede agurker, burger bøf med ost, ketchup og iceberg på toppen - kør!

Fif: brug resten af mayonnaisen og ketchuppen som dip til kartoflerne.

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?