
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Skrub og skyl kartoflerne, og del dem i halve.
Giv kartoflerne et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 6-8 min.
Dræn vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe helt af.
Vend kartoflerne rundt med godt med olivenolie, og krydr med salt og masser af sort peber.
Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag).
Steg kartoflerne i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20-25 min., til de er lækkert sprøde og gyldne. Drys med salt.
Skær agurkerne i 1/2 cm tykke skiver.
Kom dem i en lille sigte, og drys med masser af fint salt. Lad agurkerne salte i 15 min.
Kog en lage af lige dele lagereddike (eller anden lys eddike) og sukker, et par peberkorn og evt. et laurbærblad.
Skyl agurkerne for overskydende salt.
Hæld lagen over de skyllede agurker. Lad dem trække tildækket deri, til de skal spises.
Skær tomat i skiver, og snit icebergsalaten fint.
Form kødet til bøffer. Lav en lille fordybning i midten fx med en lille skål eller kop. Dette bevirker, at bøffen holder formen.
Steg bøfferne på en meget varm grill eller grillpande. Krydr med salt og peber.
Når bøfferne er færdige, kommes revet ost på toppen.
Halvér briochebollerne, og pensl dem evt. med lidt smeltet smør.
Rist bollerne med skærefladen nedad på grill, pande eller i ovn, til de bliver gyldne. Pas på, de ikke brænder.
Vend bollerne, og giv dem 30 sek. på den anden side også.
Rør mayonnaisen med srirachasaucen.
Sådan samler du burgeren: Smør de 2 dele af bollerne med et jævnt lag mayo, byg derefter burgeren op med: (fra bunden) fintsnittet iceberg, tomatskiver, syltede agurker, burger bøf med ost, ketchup og iceberg på toppen - kør!
Fif: brug resten af mayonnaisen og ketchuppen som dip til kartoflerne.
Mælken Hugin osten kommer fra køer der går i den danske nationalpark ved Vadehavet, også kaldt Marsken. Området har en meget rig flora af forskellige græsarter og urter, hvilket giver mælken en bred vifte af nuancer.
Hugin er en mellemlagret skorpefri ost, som er lavet på en Gouda og Herregårdsost kultur, som giver osten en god fedme og fine syrlige smagsnuancer.
Region: Sydjylland
Fremstillet af 100% ØKO komælk
Fremstilles på Jernved Lund mejeri for GRAND fromage
Kommentarer og forslag til opskriften