0
Klassisk US style burger i brioche med dildpickles og sriracha og sprøde kartofler

Klassisk US style burger i brioche med dildpickles og sriracha og sprøde kartofler

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grill
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sennep, Nødder, Æg, Mælk, Gluten, Sesam

Fremgangsmåde

  1. Dildagurker: Skær agurkerne i ½ cm tykke skiver.
  2. Kom agurkerne i en lille sigte og drys med masser af fintsalt - lad dem salte i 15 minutter.
  3. Kog en lage af lige dele lagereddike (eller anden lys eddike), sukker og syltekrydderier op og afkøl.
  4. Skyl agurkerne for overskydende salt.
  5. Hæld lagen over de skyllede agurker. Lad dem trække tildækket deri til de skal spises!
  6. Sriracha dressing: Rør cremefraiche og sriracha sammen - smag til med salt og sukker
  7. Stegte kartofler: Skrub og skyl kartoflerne og del dem i halve.
  8. Giv kartoflerne et opkog i rigeligt godt saltet vand i ca. 6-8 minutter.
  9. Dræn vandet fra kartoflerne og lad dem dampe helt af.
  10. Vend kartoflerne rundt med godt med olivenolie og krydr med salt og masser af sort peber.
  11. Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag!).
  12. Steg kartoflerne i en forvarm ovn ved 225 grader til de er lækre sprøde og gyldne. Drys med salt.
  13. Skær tomat i skiver.
  14. Snit iceberg fint
  15. Burger: Form kødet til bøffer - lav en lille fordybning i midten fx med en lille skål eller kop. Dette bevirker at bøffen holder formen!
  16. Steg bøfferne på en meget varm grill. Krydr med salt og peber. (Steg gerne bøfferne således at de netop har et pink indre)
  17. Når bøfferne er færdige kommes revet cheddar på toppen. 
  18. Halvér briochebollerne og pensl dem evt. med lidt smeltet smør.
  19. Rist dem med skærefladen nedad på grillen - til de bliver gyldne - pas på de ikke brænder!
  20. Vend dem og giv dem 30 sekunder på den anden side også.
Anretning

Sådan samler du burgeren: Smør de 2 dele af bollerne med et jævnt lag Sriracha dressing, byg derefter burgeren op med: (fra bunden) fintsnittet iceberg, tomatskiver, dildagurker, burger bøf med ost, så lidt dressing igen og iceberg på toppen - kør!

Fif: brug resten af dressingen som dip til kartoflerne.

Bonusinfo

Skagenfoods dildpickles syltekrydderier består af:

Dildspidser, dildfrø, sort peber, gule og sorte sennepskorn, chili.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?