Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skær avokado i skiver, tomater i tern og peberfrugt i strimler. Pluk bladene af korianderen, og snit stilkene fint. Kasser de yderste blade på spidskålen, og snit resten, så fint du kan. Skræl og skær gulerødder i fine strimler - brug evt. et mandolinjern.
Bland en dressing af creme fraiche og 1/3 af krydderiblandingen, limesaft, salt og peber.
Varm en pande med neutral olie op til meget høj varme. Når panden er helt varm, kommes kødet på. Når kødet har fået god bruning, krydres med salt, peber og resten af krydderiblandingen. Steg kødet i yderligere 3-4 min.
Tag kødet af panden, tilsæt lidt ekstra olie, og lynsteg nu de kogte ris i kødsaften. Tilsæt de hakkede korianderstilke og lidt limesaft, og smag til med salt og peber.
Server straks anrettet i en skål med ris i bunden. Ovenpå risene lægges avokado i skiver, tomater i tern, peberfrugt i strimler, kødet samt snittet kål og gulerødder. Top med creme fraiche-dressing og drys med korianderblade.
Anret alternativt det hele i skåle, og saml selv bowls ved bordet.
Mexicansk krydderiblanding indeholder:
35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver
Kommentarer og forslag til opskriften