0
Butter chicken (Murgh Makhani) på Hopballe kylling med raita og ris

Butter chicken (Murgh Makhani) på Hopballe kylling med raita og ris

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Kyllingestrimler fra Hopballehvidløgingefærcitronfløde 38% (piskefløde)
1 min.
Butter chicken (Murgh Makhani) - del 1:

Pres saften af citronen. Vend kyllingestykkerne rundt i halvdelen af Murgh Makhinien sammen med halvdelen af fløden. Tilsæt fintrevet ingefær, hakket hvidløg og fintrevet skalotteløg samt citronsaft - gem halvdelen til den syrnede fløde. Lad kødet marinere i 5-10 min. Gerne længere, hvis du har god tid.

citronfløde 38% (piskefløde)
5 min.
Lynsyrnet fløde:

Rør det sidste af fløden sammen med resten af citronsaften. Lad det stå ved stuetemperatur i 20 min. Rør rundt undervejs.

10 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen. 

Kyllingestrimler fra Hopballe
15 min.
Butter chicken (Murgh Makhani)

Læg kødet (marinaden skal med) i en solid støbejernsgryde med tætsluttende låg, tilsæt flåede tomater og resten af Murgh Makhinien, og rør rundt. Kog retten op, mens du rører konstant. Kom låg på, og lad det simre i 5 minutter ved svag varme. Lige før servering røres små tern (ca. 10-15 g pr. person) af koldt smør forsigtigt i.

 

agurkyoghurt 3,5 %
20 min.
Raita:

Riv agurken i fine strimler (gerne på et mandolinjern). Drys med lidt salt, og vend rundt. Lad det trække i 5 min. Knug saften fra agurkerne, og vend dem i yoghurt sammen med lidt hakket koriander. Smag raitaen til med sort peber og lidt citronsaft.

koriander
35 min.
Anretning:

Som vist på biledet. Hæld syrnet fløde over retten, og drys med det sidste koriander.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Murgh Makhani (butter chicken) krydderi består af:
25% gurkemeje, 20% korianderfrø, 20% spidskommen, 15% kanel, 10% chili, 10% tørret ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?