0
Bygotto med knuste ærter, bagte løg og salvie

Bygotto med knuste ærter, bagte løg og salvie

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Bygkerner, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebygløg
1 min.
Perlebyg

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Kom perlebyggen op i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Kog i ca. 15 min., til byggen er helt mør. Gem ca. 1/2 dl kogevand pr. kuvert.

Skræl løgene, og skær dem i kvarte. Vend dem med lidt olivenolie og salt, og bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de er helt møre og har taget godt med farve.

ærter, frostsalvie
10 min.
Ærter

Sæt en gryde over ved mellem varme, og tilsæt en god klat smør og ærterne. Varm det hele godt igennem.

Pluk salvie ud i blade, og snit dem fint med en skarp kniv. Vend salvien ned i ærterne, og smag til med lidt salt. Mos det hele groft med en gaffel eller et piskeris.

glaskålspinatcitron
15 min.
Kål

Skræl glaskål, og skær det i små tern. Skyl spinaten grundigt, og fjern de groveste stilke. Snit resten fint med en skarp kniv.

Bland glaskål og spinat i en skål med lidt citronsaft og godt med fintrevet citronskræl.

parmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Bygotto

Riv osten fint.

Dræn perlebyggen, men tilsæt ca. 1/2 dl. kogevand pr. kuvert tilbage i gryden. Kog op igen, og træk gryden fra varmen. Tilsæt osten, og lad den smelte og creme byggen. Kom så de knuste ærter op i, og smag til en sidste gang.

30 min.
Anretning

Anret bygottoen i en dyb tallerken med bagte løg og salat ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?