0
Bygotto med torskefilet, kål og mandler

Bygotto med torskefilet, kål og mandler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Vær aldrig nærig med god olivenolie. Den binder din bygotto sammen, og giver dejlig smag.

Husk også at bruge kogevandet, så bygottoen ikke bliver tør.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

perlebyghvidløgskalotteløggrønkål
1 min.
Perlebyg og grønt

Skyl perlebyggen, kom den i kogende, letsaltet vand, og kog den mør under låg i ca. 20 min. Sigt perlebyggen, men gem vandet. 

Snit kålen fint. Kassér evt. den allernederste ende af stilken, hvis den er meget grov. Snit hvidløg og skalotteløg i tynde skiver. 

Sautér kål i olivenolie og smør i en varm sauterpande i 2-3 min. Kom løg og hvidløg ved, og lad det hele sautere ved middelvarme og mørne fint i yderligere 6-8 min. Tilsæt lidt kogevand til panden, og lad det dampe væk, så kålen bliver helt mør. Krydr med salt og peber. 

torskefilet uden skindmandler
12 min.
Fisk og mandler

Skær fisken i portionsstykker.

Rist mandlerne på en slip-let-pande i 3-4 min. Du skal ikke bruge fedtstof. Tag dem af panden, og lad dem køle lidt af. Hak dem inden servering. 

Varm panden op igen. Vend fisken i mel, og steg den gylden og lækker på den varme pande i smør og olivenolie ved middelvarme i 2-3 min. på hver side . Krydr fisken med salt. 

ricotta fra la Trecciacitron
22 min.
Anretning

Vend kogte perlebyg sammen med kålen i sauterpanden. Spæd til med en god sjat kogevand. Vend ricotta i, og smag til med lidt revet citronskal, salt og peber. Lun det hele sammen. 

Skær citronen i både.

Anret bygotto i dybe tallerkener. Top med fisk og mandler, og servér straks med citronbåde til. 

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?